Évközi rendezvények

Gyerekprogramok
Havi rendszerességgel több gyerekcsoportnak tartunk foglalkozásokat. Az éves tematika fő célja a közösségépítés. A gyerekekkel elsajátíthatják a másokkal való együttlét, az alkalmazkodás szabályait. Mindezt kötetlen, játékos közegben.

Ifjúsági programok
Havi egy alkalommal két korosztálynak előadások és beszélgetések az őket foglalkoztató kérdésekről (helyünk a világban, önismeret stb.)

Ismeretterjesztő előadások - "Első hétfő"
Általában minden hónap első hétfőjén egy-egy közéleti, tudományos szereplő előadása aktuális témákban.

Problémamegoldó beszélgetések
Havi rendszerességgel házaspároknak, szülőknek pszichológus, hitoktató vezetésével kötetlen kiscsoportos beszélgetéssorozat házassági, gyereknevelési problémák, konfliktusok kezelésére.

Vallásos programok
Az egyházi év eseményeihez köthető liturgikus események. Havi szentségimádás, heti imaóra, bibliamagyarázat. Húsvéti vigília a margitszigeti Szent Mihály kápolnában, keresztút Pesthidegkúton, májusban egynapos zarándoklat. A vallásos rendezvényekhez a helyszínt a ferencvárosi Páli Szent Vince Plébánia biztosítja.

Kulturális programok
Színház, múzeumlátogatás évi néhány alkalommal. Buszos kirándulások. A programok előtt alkalmanként felkészítő beszélgetéseket tartunk.

Családi rendezvények
Évi 1-2 családi sportnapot tartunk, többnyire húsvét és pünkösdhétfőn. Farsangi bál, közös karácsonyozás.

Nagycsaládos tábor

img Nyári táborokat szerveztünk minden évben a vonzáskörükben élő nagycsaládok számára, immár hagyományosan körülbelül 100-120 fő részére.
A táborozók jelentős része szerény anyagi körülmények között él, és nevel több gyermeket. Többüknek ez a tábor jelenti évek óta a stabil nyári szabadság és tartalmas nyaralás egyetlen lehetőségét. A táborozók között már kialakult egy "törzsgárda", akikhez a Társaskör tevékenységi köréből csatlakoznak új résztvevők.
A tábor célja, a családok együttes nyaraltatásán kívül a közösségi szellem erősítése, a korosztályok közötti szociális kapcsolódások erősítése, kulturális élményeken át személyiségük fejlesztése, magyarságuk megerősítése.
Korábbi táboraink a maps.google oldal segítségével


Ifjúsági táborok - túrák

img Középiskolás és egyetemista korosztály számára kerékpártúrákat, hegyitúrákat szervezünk. Az évek során bejártuk a Kárpát medencét (két Felvidéki, egy-egy partiumi, burgenlandi, délvidéki és muravidéki, kárpátaljai túránk volt). A túra résztvevői felosztják egymás között a látnivalókat és mindenki kiselőadással készül a felkeresett nevezetességről. 2005 óta két korábbi túrázó vette át a vezetést.

Gyerektáborokat 2004 óta szervezünk kisebb (3-14 éves) gyermekek számára, amely vagy nomád sátoros állótábor, vagy az egészen kicsiknek egy nyaraló melletti sátorozás. A gyerekek ezekben a táborokban szorosabbra fűzik évközben kialakult barátságaikat, megtanulják az együttélés hétköznapi konfliktusainak a kezelését, a másik személy tiszteletét. Műsorokat is tanulnak, amelyeket a családos táborban adnak elő.
 

dae@interware.hu